Apparaten die onder hoogspanning werken, vragen om bijzondere veiligheidsmaatregelen. Dat geldt dus ook zeker voor elektrische auto's. Ga daarom altijd veilig op pad en volg de tips op.
De veiligheid van elektrische Volkswagens
Net zo veilig als een brandstofauto
Net zo veilig als een brandstofauto
Het accupakket in een Volkswagen is zo gemaakt dat bij een botsing of bij brand geen spanning vrij kan komen, omdat de hoogspanning zich automatisch uitschakelt. Een elektrische Volkswagen is hierdoor even veilig als een gewone brandstofauto. Dat bewees de crashtest van de ADAC onlangs ook. De e-up! werd in deze test net zo veilig beoordeeld als een gewone up!, met het maximale aantal van 5 sterren.
Wegrijden van een gevaarlijke plek
Als je accu leeg is terwijl je op een gevaarlijke plek staat, dan heb je tóch de mogelijkheid om naar een veilige plek te rijden. Je kunt de auto bij een lege accu nog twee keer starten. De eerste keer kun je nog 400 meter verder rijden en de tweede keer nog 100 meter.
Zo laad je veilig op
Om je Volkswagen veilig op te laden, moet je je aan een aantal regels houden. Allereerst sluit je de stekkers aan op de voorgeschreven wijze: eerst de auto en daarna het oplaadpunt. Pas als de stekker aan beide kanten correct is aangesloten en vergrendeld, komt er spanning op te staan. Als de vergrendeling wordt verbroken, stopt dit direct. De stekkers die bij je Volkswagen zijn meegeleverd, voorkomen elektrische schokken. Ook als het regent.
Aansluitingen bij je thuis
Kies je voor een oplaadpunt bij je thuis of op kantoor, dan sturen wij een installateur naar je toe. Hij zorgt voor de juiste aansluiting van je laadpaal , zodat jouw elektrische auto altijd veilig wordt opgeladen. Laden via het stopcontact kan via de apart meegeleverde kabel, maar wij adviseren je om dit alleen in noodgevallen te doen.